top of page

VÅRA PASS

bd35dc7e-da7e-4989-942d-60ab6ff1cdb0 2.JPG

Styrkepass med (och utan) redskap

Måndagar 19:00-20:00 (ledare: Sandra) 

Passet är inriktat mot styrka med inslag av pulshöjande rörelser eller moment, där vi jobbar igenom hela kroppen. Vi kommer att använda redskap som hantlar, stänger och gummiband, men ibland med med endast kroppen som belastning. Passen är varierande i upplägg och innehåll. Det kan vara koreograferad träning till musik eller träning där vi jobbar med övningar på tid med vila mellan. Du kan anpassa belastning och tempo efter dina förutsättningar.
Ta med en matta att ligga på.

Till schemat

Seniorgympa

Tisdagar 15:00-16:00 (ledare: Bim) och fredagar 15:00-16:00 (ledare: Eva)

Seniorgympa är ett motionsgympapass utan hopp eller löpning, anpassat för den som vill ha ett lite lättare pass. Det kan passa dig som vill starta upp efter rehab eller helt enkelt tycker om att träna i lite lugnare tempo och lägre intensitet. I passet ingår kondition, koordination, rörlighets- och styrkeövningar som varvas för att få en allsidig träning. Rörelserna är grundläggande. Målet är att alla ska hänga med och kunna ta ut rörelserna ordentligt. Intensitet väljer man själv och tar i så mycket man vill eller orkar.  

Till schemat

eae68154-e546-4d33-abf4-0144edded4c3.JPG

Familjegympa

Tisdagar kl 18:00-19:00 i Johan Skytte (ledare: Ellinor och Erik)

Passet är för barn 3-6 år med medföljande vuxen. Vi klättrar och hoppar i roliga hinderbanor (som vi vuxna bygger tillsammans), leker rörelse- och bollekar och rör oss till musik. Fokus ligger framför allt på rörelseglädje men barnen övar samtidigt på motoriska färdigheter, exempelvis balans, och sociala och personliga aspekter som att visa hänsyn till kompisarna och att våga göra nya saker.

Till schemat

Fullsatt

E56C081F-6258-4078-A52F-5432B9908C6B.jpeg

Styrka med redskap

Tisdagar 19:00-20:00 (ledare: Kim)

Träning med pulshöjande kondition och styrka med hantlar. Det här är ett pass där vi tränar både kondition och muskler. Grad av intensitet väljer man själv. Det är ett pass där alla kan känna sig välkomna att delta och känna rörelseglädje till musik som är väl anpassad till övningarna. 

Till schemat

hopprep.jpg

Hopprep

Tisdagar kl 19:00-21:00 i Johan Skytte (ledare: Mirjam och Viktoria)

Kul och kreativ hopprepsträning med både enkelrep och dubbelrep till musik. Vi tränar konster och trick inne i repet, omväxlande förflyttningar och även trick med repen.

Till schemat

Spartacus

Tisdagar 20:00-21:00 (ledare: Patrik)

Ett ca 55 min långt och roligt styrkepass till musik som passar alla.
Spartacuspasset är ett cirkelträningspass både med och utan hantlar. Passet består av tre delar:

Inledande uppvärmning därefter tre ”varv” med pulshöjande styrkeövningar och sist en avslutande stretch med avslappning. Varje varv med styrkeövningar innehåller samma 13 övningar i samma turordning. En övning pågår i 40 sekunder med 12 sekunders vila emellan. Vi tränar styrka, kondition och rörlighet. Har du egna hantlar, ta gärna med dem, annars kan du låna. Ta även med en egen matta/handduk att ligga på. Vattenflaska och en liten svetthandduk är bra att ha.

Till schemat

Styrkegympa onsdag

Onsdagar kl. 19:00-20:00 (ledare: Emma)

Emmas styrkegympa erbjuder en blandning av kondition och styrka utan redskap. Rörelserna är anpassade efter musikens karaktär och tempo. I passet tränar vi i princip hela kroppen. Det är en stor variation på övningar vilket gör att det passar för alla åldrar och oavsett hur van man är med gympa. Passet ska ge rörelseglädje samtidigt som det ger en effektiv träning.

Till schemat

BRAK

Torsdagar 19:00-20:00 (ledare: Ola & Patrik)

BRAK (buk, rygg, armar, knä) är ett träningspass inspirerat från Försvarets morgonfys. Vi har modifierat och anpassat det så att det passar alla oavsett ålder och träningsnivå från nybörjare till elitidrottare. Vi tar hjälp av taktfast musik med förinspelad tidräkning (tabata). Under en låt jobbar vi med två övningar i fyra omgångar. Övning nr 1 pågår i 20 sekunder, sedan vilar vi 10 sekunder, sedan direkt övning nr 2, vila 10 osv. Vi tränar hela kroppen, både styrka, kondition och rörlighet. Vi är inomhus, i Långbrohallen. Ta med en matta att ligga på. 

Till schemat

Vattengympa

Torsdagar 19:00-20:00 (ledare: Ann)

Det här är ett pass för alla åldrar där vi övar rörlighet, kondition och styrka, med och utan redskap i en härlig mix. Vattengympa är en mild men ändå effektiv träningsform som passar de flesta. Vattnet gör att det blir lättare att röra sig, samtidigt som det ger ett bra motstånd och man gör av med mer energi än om man skulle utföra samma rörelse på land. Skaderisken är låg eftersom man inte överbelastar senor, leder, skelett och muskler. 

Till schemat

PHOTO-2024-01-08-21-59-24.jpg

Idrotta mer

Torsdagar 19:00-20:00 i Johan Skytte (ledare: Sara)

Det här passet är för barn 7-10 år som gillar variation och inte vill välja en enda aktivitet, med målet att skapa rörelseglädje för alla barn i låg- och mellanstadieåldern. Vi testar en uppsjö av olika lekar, hinderbanor och sporter. Vi hinner ofta med två olika aktiviteter per gång och hjälps åt att plocka fram och undan det material vi behöver.

Till schemat

Fullsatt

Danspass

Torsdagar 20:00-21:00 (ledare: Liliana/Anna) 

Träna kondition och koordination till en mix av olika musikstilar. Låg- och högintensiva rörelser varvas i ett omväxlande och lekfullt intervallbyggt träningspass. Du behöver inga förkunskaper, häng på utifrån din nivå, dansa dig svettig och ha roligt!

Till schemat

Tabata - Utomhus

Fredagar kl 16:00-17:00 (ledare: Elisabeth)

Tabata är effektiv intervallträning till musik i ett varierat pass, där vi jobbar med alla muskelgrupper och varvar mellan konditionsträning och styrka. Tabatan består av två olika övningar per låt och som alterneras i fyra varv, 20 sek träning och 10 sekunders vila. Alla är välkomna och kan delta efter sin egen förmåga. Passet blir så lätt eller tufft som du själv väljer att göra det. Musiken peppar oss och håller oss motiverade genom passet. 
Passet är alltid utomhus, oavsett väder. Ta med en matta att ligga på och överdragsplagg som är lätta att klä av och på.

Till schemat

PHOTO-2021-11-14-19-27-33.jpg

Yoga

Måndagar kl 20:00-21:00 (ledare: Irmi) och lördagar 09:00-10:00 (ledare: Sandra/Elif)

Passet har en blandning av dynamiska och statiska positioner där vi tränar smidighet, balans och styrka på ett skonsamt sätt. Vi gör stående, sittande och liggande positioner. Du kan vara nybörjare eller van vid att yoga, du kan alltid anpassa övningarna så att det känns bra. Ledaren visar olika alternativ så att du kan välja det som fungerar bäst för dig. Passa på att komma lite innan passet börjar på lördagar och njut av en lugn vilostund till skön musik.

Till schemat

IMG_2674.jpeg

Styrkegympa lördag

Lördagar kl. 10:00-11:00 (ledare: Tove)

Styrkegympan på lördagar beskrivs bäst som ett enkelt men effektivt och roligt träningspass där alla kan hänga med oavsett träningserfarenhet eller fysisk form. Fokus ligger på styrka med inslag av pulshöjare, med enkla, effektiva övningar för hela kroppen utan redskap. Passet är för-koreograferat så att rörelserna stämmer med musikens karaktär.

Till schemat

Funkisgympa

Söndagar kl 09:00-10:00 (ledare: Linn)

För barn med kognitiva funktionsnedsättningar, 4-10 år med medföljande förälder.
Alla kan gympa och därför startar vi nu en grupp för barn med särskilda behov, speciellt inriktad på kognitiva funktionsnedsättningar och lättare fysiska funktionsnedsättningar. Vi lär känna gympasalen, bygger hinderbanor och kör bollek m.m. Är du osäker på om gruppen passar dig, hör av dig till Linn på tel: 0733-44 38 09.

Till schemat

Tabata - Utomhus

Söndagar kl 11:00-12:00 (ledare: Kerstin)

Tabata är effektiv intervallträning till musik i ett varierat pass, där vi jobbar med alla muskelgrupper och varvar mellan konditionsträning och styrka. Tabatan består av två olika övningar per låt och som alterneras i fyra varv, 20 sek träning och 10 sekunders vila. Alla är välkomna och kan delta efter sin egen förmåga. Passet blir så lätt eller tufft som du själv väljer att göra det. Musiken peppar oss och håller oss motiverade genom passet. 
Passet är alltid utomhus, oavsett väder. Ta med en matta att ligga på och överdragsplagg som är lätta att klä av och på.

Till schemat

IMG_8227.HEIC

Motionsgympa

Söndagar kl 17:00-17:45 (ledare: Lina)

Passet är 45 minuter och innehåller uppvärmning, kondition, styrka och rörlighetsträning. Inga förkunskaper krävs. Här erbjuds även anpassade förslag på rörelser för den som behöver det. Vi tränar igenom precis hela kroppen och svettas till riktigt bra musik.
Stanna gärna kvar och träna styrka med redskap som följs direkt efter detta pass.

Till schemat

235284485_4839366489424233_8423006086476080605_n.jpg

Styrka med redskap

Söndagar kl 17:45-18:30 (ledare: Lina)

Passet är 45 minuter och är ett bra komplement till gympapasset kl 17:00 samma dag. 
Vi tränar med med stänger och hantlar. Grad av intensitet väljer man själv. Detta är ett pass för alla oavsett träningsform. Passet avslutas med skön stretch och avslappning.

Till schemat

bottom of page